H Oλλανδία ζορίστηκε, αλλά απέφυγε την έκπληξη, επικρατώντας 2-1 της μαχητικής Τουρκίας με ανατροπή. Ο Ακαϊντίν άνοιξε το σκορ στο 35′, με τον Ντε Φράι να ισοφαρίζει στο 70′ και τον Μουλντούρ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 76′. Με Αγγλία οι οράνιε στα ημιτελικά.

 

To τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2024 πήγε στην Ολλανδία. Οι οράνιε αγχώθηκαν, η Τουρκία πίστεψε ότι μπορούσε να κάνει την έκπληξη, ωστόσο τελικά η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν επικράτησε 2-1 με ανατροπή.

Οι Τούρκοι είχαν μπλοκάρει την Ολλανδία στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με τον Ακαϊντίν στο 35′. Οι οράνιε ανέβασαν ρυθμό στο δεύτερο μέρος και χρειάστηκαν έξι λεπτά για να φέρουν το ματς… ανάποδα. Ο ντε Φράι ισοφάρισε στο 70′, ενώ στο 76′ ο Μουλντούρ, υπό την πίεση του Χάκπο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Πλέον, η Ολλανδία ονειρεύεται τον τελικό. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσει την Αγγλία, η οποία επίσης έχει καρφωμένο το μάτι της στο τρόπαιο. Την Τετάρτη στις 22:00 η μεγάλη αναμέτρηση.

Το ματς

Η Ολλανδία μπήκε στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή, με τον Ντεπάι να πατάει στην περιοχή στο 2′, να σουτάρει και την μπάλα να περνάει έξω. Οι οράνιε είχαν με την μπάλα στα πόδια τους, αλλά αυτό δεν σήμαινε απαραίτητα πως απειλούσαν την εστία του Γκιουνόκ. Οι Τούρκοι μάλιστα ξεθάρρευαν όσο κυλούσε το παιχνίδι.

Στο 29′, ο Τσαλχάνογλου έκανε το γέμισμα προς την περιοχή, ο Μπαρντακτζί κινήθηκε στην πλάτη, έβαλε το πόδι του, αστόχησε. Οι Τούρκοι προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί και στο καλό τους διάστημα κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα στο σκορ, με τον Σαμέτ Ακαϊντίν.

Ο Γκιουλέρ έκανε το γέμισμα στην περιοχή, με τον αμυντικό που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό να κινείται στο δεύτερο δοκάρι και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι οράνιε πήραν την κατοχή αμέσως μετά, αλλά ήταν εντελώς μπλοκαρισμένοι. Τελείωσαν το πρώτο μέρος με τέσσερις τελικές και καμία προς την εστία.

Ο Κούμαν ήθελε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Βέχορστ αντί του Μπέρχβαϊν. Οι οράνιε πάλι είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Αντιθέτως οι Τούρκοι ήταν επικίνδυνοι.

Στο 56′ ο Γκιουλέρ εξαπέλυσε βολίδα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να χτυπάει στη ρίζα του δοκαριού, μετά από μικρή παρεμβολή του Φερμπρούχεν. Δύο λεπτά αργότερα, η Τουρκία πλησίασε το γκολ, μετά την βολίδα του Γιλντίζ. Έδιωξε ο Ολλανδός τερματοφύλακας, ενώ στη συνέχεια πρόλαβε ο Βέχορστ.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά η Ολλανδία αύξανε την πίεση. Στο 70′ προειδοποίησε με τον Βέχορστ, κερδίζοντας κόρνερ και αμέσως μετά βρήκε την ισοφάριση. Το κόρνερ εκτελέστηκε χαμηλά, ο Ντεπάι πήρε ξανά την μπάλα, γέμισε στην περιοχή, ο Ντε Φράι έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η Ολλανδία κατάφερε στο 77′ να φέρει το ματς “τούμπα”! Ο Ντούμφρις έκανε το γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου κινήθηκε ο Χάκπο, ο Μουλντούρ έβαλε το πόδι του στην προσπάθειά του να διώξει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η ενδεκάδα της Ολλανδίας: Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ, Σχάουτεν, Σίμονς, Ρέιντερς, Μπέρχβαϊν, Χάκπο, Ντεπάι

Η ενδεκάδα της Τουρκίας: Γκινόκ, Μούλντουρ, Ακαϊντίν, Μπαρτακτσί, Καντιόγλου, Όζτσαν, Αϊχάν, Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ, Γκιουλέρ

https://www.sport24.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε και αυτά..