Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
Για το κουρκούτι
• 1 κουτάκι (330 ml)μπίρα
2 κούπες αλεύρι
• 1 κουταλιά κέτσαπ ketchup
1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
• αλάτι ½ κουταλάκι


λάδι για το τηγάνισμα (εγώ χρησιμοποιώ ελαιόλαδο)
αλεύρι για να βάλω στα κομμάτια του μπακαλιάρου πριν τα τοποθετήσω στο κουρκούτι.


Για την σκορδαλιά
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπας ξίδι
αλάτι
2 κούπες μπαγιάτικο ψωμί, μόνο την ψίχα, μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη καλά ή βρασμένες πατάτες
1 κούπα καρύδια καθαρισμένα

Εκτέλεση Συνταγής
Βγάζουμε την πέτσα από τον αλμυρό μπακαλιάρο,τον πλένουμε καλά να φύγει το αλάτι, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη ή τάπερ με νερό για να ξαρμυρίσει.
Για σίγουρο και καλό ξαρμύρισμα, βάζετε μέσα στην λεκάνη που θα ξαρμυρίσετε μια σχάρα (εγώ χρησιμοποιώ την βάση για τις ζεστές κατσαρόλες) ώστε το αλάτι που φεύγει από το ψάρι να μην μαζεύεται στα κάτω κομμάτια του ψαριού . Αν δεν το κάνετε θα έχετε κάποια κομμάτια μπακαλιάρου αλμυρά .
Αλλάζουμε το νερό κάθε 3-4 ώρες (συνολικά 4 φορές) για να πετύχουμε το ξαρμύρισμα που πρέπει να έχει.
Βγάζουμε τον μπακαλιάρο από το νερό και τον πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά και το νερό που έχει.
Βάζουμε χαρτί κουζίνας διπλό διπλωμένο και ακουμπάμε επάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου για να απορροφήσει το υγρό. (για πιο τραγανό μπακαλιάρο, στο σημείο αυτό βάλτε τον μπακαλιάρο στο ψυγείο για ½ ώρα μέχρι να ετοιμάσετε το κουρκούτι και το τηγάνι )

Για το κουρκούτι :
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις 2κούπες αλεύρι, λίγο αλάτι (1/2 κουταλάκι του γλυκού), το κουτάκι τη μπύρα 330ml, 1 κουταλιά ketchup και τον άνηθο(αν θέλετε προσθέστε άνηθο, η αλήθεια είναι ότι τον κάνει πολύ ιδιαίτερο και εμάς μας αρέσει). Ανακατεύουμε καλά τα υλικά,μέχρι να γίνει ένας ελαφρύς χυλός, .
Για να τηγανίσουμε τον μπακαλιάρο:
ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι,
προσθέτουμε μπόλικο ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει καλά.
Αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές, τα στεγνά κομμάτια μπακαλιάρου
μετά τα βουτάμε μέσα στο χυλό
τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

Βάζουμε τα έτοιμα κομμάτια σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας,για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε με σκορδαλιά.

Σκορδαλιά
Εκτέλεση

Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού σε ένα μπολ. Ή έχουμε βράσει τι 4-5 πατάτες με την φλούδα και τις ξεφλουδίζουμε
Βάζουμε στο blender το ελαιόλαδο, το σκόρδο,το αλάτι ,τα καρύδια και χτυπάμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ξίδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μουλιασμένο και καλά στυμμένο ψωμί. Ή τις βρασμένες πατάτες.
Χτυπάμε, ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε περίπτωση που είναι πολύ σφιχτό, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές νερό ή λάδι ή ξύδι ανάλογα με την γεύση που θέλουμε να έχει. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει .

Cod fried with garlic sauce
Ingredients
1 pound cod soaked
1 box (330 ml) beer
2 cups flour
salt
Oil for frying
flour
Execution

I put the cod(fish) in water for 24 hours, after removing the skin and cut into kommatia.I change the water 3-4 times in the 24hours until the cod to be out of very salt (not to be salty).
Remove cod from water and push with our hands to go out of the cod the most of liquids. I put the cod in the kitchen paper for 1-2 minutes to be very dry. .
In a bowl, add the 2 cups flour, salt and a similar need as much beer (almost the whole box), 1 tablespoon ketchup. Mix the ingredients well, until a light batter.
To fry the haddock, Heat plenty of olive oil (vegetable oil)in a pan and after passing the first bits of flour, dip in batter and fry in hot oil until well browned on both sides.
Place the finished pieces on a platter with absorbent kitchen paper to absorb the many oil and serve with garlic sauce.
garlic sauce
Ingredients
3-4 cloves of garlic
1/2 cup olive oil
1/4 cup vinegar
salt
2 cups stale bread, only bread, soaked in water and squeezed too well
1 cup nuts
Execution
Soak the bread crumbs in a bowl.
Put in blender olive oil, garlic, salt ,vinegar, nuts and beat well.

Then add the soaked bread and well wrung.
Beat until the sauce becomes a homogeneous . If it is too tight, add a little more oil and vinegar. Put the sauce in the fridge to cool down .


#Πρωτη_ειδηση  

https://www.facebook.com/prwti.eidisi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε και αυτά..