Καλό μήνα.
Γαριδομακαρονάδα,
της Μαριέτας Ιωσηφίδου
Αγαπημένο φαγητό όλων, μικρών και μεγάλων. 
Μαγειρεύεται γρήγορα και γεμίζει η κουζίνα μυρωδιές και αρώματα .
Υλικά
• 1 πακέτο μακαρόνια 500γραμ. (λαζάνια, σπαγγέτι ) ότι σας αρέσει
• 1/2 κιλό γαρίδες
• 1/2 κιλό μανιτάρια (τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση)
• 1 φλυτζάνι άνιθο ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 4 σκελίδες σκόρδο
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
• ρίγανη
Μαγειρεύουμε:
• Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα τσόφλια,τα κεφάλια και αφαιρούμε το εντεράκι .
• Βάζουμε νερό να βράσει .
• Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα αλάτι και τα τσόφλια από τις γαρίδες μαζί με τα κεφάλια. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά . Σουρώνουμε το νερό και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Πετάμε τα τσόφλια και τα κεφάλια.
• Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα για 7 λεπτά. Σουρώνουμε και ρίχνουμε στα μακαρόνια λίγο ελαιόλαδο ωμό και ανακατεύουμε .
• Μέσα σε τηγάνι μεγάλο βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο), ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μετά προσθέτουμε τα καθαρισμένα μανιτάρια.
• Αφήνουμε να αχνιστεί το φαγητό για 5 λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα 2 φορές .
• Μετά προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι, άνιθο και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 5 λεπτά ακόμη
• Ενώ μαγειρεύουμε τα μανιτάρια, παράλληλα, σε μικρό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τις γαρίδες να μαγειρευτούν για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, τις αλατίζουμε .
• Βάζουμε τις γαρίδες μέσα στα μανιτάρια και ανακατεύουμε απαλά , αφήνουμε να βράσουν μαζί όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια με τις γαρίδες, μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια.
• Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
• Καλή όρεξη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε και αυτά..