Υλικά:
• 1 μεγάλο βάζο με 100 αμπελόφυλλα
• 1 ½ κούπα ρύζι καρολίνα – πλυμένο
και στραγγισμένο
• 1 κούπα ελαιόλαδο • 6 κρεμμυδάκια
φρέσκα
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κόκκινο
• 1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
• ½ κούπα μαϊντανό
• ½ κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
• 4 μανιτάρια ψιλοκομμένα
• 1 μελιτζάνα μεγάλη, ξεφλουδισμένη
και ψιλοκομμένη
• 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη
ψιλοκομμένη
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Χυμό από 1 ½ λεμόνι
• Λαδόχαρτο
• Αλουμινόχαρτο Μαγείρεμα:
• ΓΕΜΙΣΗ:
• Βάζουμε το τηγάνι μας στη φωτιά να
ζεσταθεί καλά.
• Βάζουμε μέσα ½ κούπα ελαιόλαδο να
κάψει καλά. Χαμηλώνουμε την φωτιά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι τα
κρεμμύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι να αχνιστούν και να γίνουν διάφανα (5 ‘)
• Προσθέτουμε τα τριμμένα μανιτάρια
την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και την ψιλοκομμένη μελιτζάνα. Ανακατεύουμε με
ξύλινη κουτάλα τα υλικά για να αναμιχθούν. Μαγειρεύουμε για (5’)
• Προσθέτουμε το ρύζι και
ανακατεύουμε τα υλικά να αναμιχθούν.
• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι .
• Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για
3-5 λεπτά .
• Προσθέτουμε ½ κούπα ζεστό νερό και
χυμό από ½ λεμόνι.
• Σκεπάζουμε το σκεύος μαγειρέματος,
χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί η γέμιση και να απορροφήσει
τα υγρά. (3 λεπτά) .
• Προσθέτουμε τα μυρωδικά (άνηθο,
δυόσμο, μαϊντανό), ανακατεύουμε καλά να μοιραστούν σε όλο το φαγητό, σκεπάζουμε
το τηγάνι και αφήνουμε ακόμη 2 λεπτά να μαγειρευτεί η γέμιση.
• ΤΥΛΙΓΜΑ:
• Παίρνουμε το ταψί, βρέχουμε με
νερό το λαδόχαρτο και το βάζουμε στον πάτο του ταψιού. Λαδώνουμε την επιφάνεια
του βρεγμένου χαρτιού . Απλώνουμε, 1 σειρά φύλλα επάνω στο βρεγμένο και
λαδωμένο χαρτί. • Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και τα βάζουμε επάνω από τα φύλλα να
γεμίσει όλο το ταψί.
• Βάζουμε λίγο αλάτι επάνω από τα
ντολαμαδάκια,
• Ρίχνουμε το Ελαιόλαδο που έχει
περισσέψει επάνω από όλα τα ντολμαδάκια
• Προσθέτουμε στο ταψί, 1 κούπα
ζεστό νερό και τον
• Χυμό από 1 λεμόνι
• ΨΗΣΙΜΟ:
• Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο
στους 170 βαθμούς.
• Σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα
λαδόχαρτο βρεγμένο
• Κλείνουμε-σκεπάζουμε το ταψί με
αλουμινόχαρτο καλά , τρυπάμε το αλουμινόχαρτο σε 2-3 σημεία .
• Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 30
λεπτά σκεπασμένο
• Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο,
αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το λαδόχαρτο. • Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο
και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.
• Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
• Καλή όρεξη.
https://www.facebook.com/prwti.eidisi