Υλικά:

• 1 μεγάλο βάζο με 100 αμπελόφυλλα

• 1 ½ κούπα ρύζι καρολίνα – πλυμένο
και στραγγισμένο

• 1 κούπα ελαιόλαδο • 6 κρεμμυδάκια
φρέσκα

• 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κόκκινο

• 1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο

• ½ κούπα μαϊντανό

• ½ κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο

• 4 μανιτάρια ψιλοκομμένα

• 1 μελιτζάνα μεγάλη, ξεφλουδισμένη
και ψιλοκομμένη

• 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη
ψιλοκομμένη

• Αλάτι

• Πιπέρι

• Χυμό από 1 ½ λεμόνι

• Λαδόχαρτο

• Αλουμινόχαρτο Μαγείρεμα:

• ΓΕΜΙΣΗ:

• Βάζουμε το τηγάνι μας στη φωτιά να
ζεσταθεί καλά.

• Βάζουμε μέσα ½ κούπα ελαιόλαδο να
κάψει καλά. Χαμηλώνουμε την φωτιά.

• Προσθέτουμε στο τηγάνι τα
κρεμμύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι να αχνιστούν και να γίνουν διάφανα (5 ‘)

• Προσθέτουμε τα τριμμένα μανιτάρια
την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και την ψιλοκομμένη μελιτζάνα. Ανακατεύουμε με
ξύλινη κουτάλα τα υλικά για να αναμιχθούν. Μαγειρεύουμε για (5’)

• Προσθέτουμε το ρύζι και
ανακατεύουμε τα υλικά να αναμιχθούν.

• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι .

• Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για
3-5 λεπτά .

• Προσθέτουμε ½ κούπα ζεστό νερό και
χυμό από ½ λεμόνι.

• Σκεπάζουμε το σκεύος μαγειρέματος,
χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί η γέμιση και να απορροφήσει
τα υγρά. (3 λεπτά) .

• Προσθέτουμε τα μυρωδικά (άνηθο,
δυόσμο, μαϊντανό), ανακατεύουμε καλά να μοιραστούν σε όλο το φαγητό, σκεπάζουμε
το τηγάνι και αφήνουμε ακόμη 2 λεπτά να μαγειρευτεί η γέμιση.

• ΤΥΛΙΓΜΑ:

Παίρνουμε το ταψί, βρέχουμε με
νερό το λαδόχαρτο και το βάζουμε στον πάτο του ταψιού. Λαδώνουμε την επιφάνεια
του βρεγμένου χαρτιού . Απλώνουμε, 1 σειρά φύλλα επάνω στο βρεγμένο και
λαδωμένο χαρτί. • Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και τα βάζουμε επάνω από τα φύλλα να
γεμίσει όλο το ταψί.

• Βάζουμε λίγο αλάτι επάνω από τα
ντολαμαδάκια,

• Ρίχνουμε το Ελαιόλαδο που έχει
περισσέψει επάνω από όλα τα ντολμαδάκια

• Προσθέτουμε στο ταψί, 1 κούπα
ζεστό νερό και τον

• Χυμό από 1 λεμόνι

• ΨΗΣΙΜΟ:

• Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο
στους 170 βαθμούς.

• Σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα
λαδόχαρτο βρεγμένο

• Κλείνουμε-σκεπάζουμε το ταψί με
αλουμινόχαρτο καλά , τρυπάμε το αλουμινόχαρτο σε 2-3 σημεία .

• Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 30
λεπτά σκεπασμένο

• Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο,
αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το λαδόχαρτο. • Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο
και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.

• Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

• Καλή όρεξη.

https://www.facebook.com/prwti.eidisi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε και αυτά..