Υλικά που θα χρειαστούμε
·
1 farin up αλεύρι
·
½ κ.γ. αλάτι
·
4 ώριμες μπανάνες
·
330 γρ. ζάχαρη (1 ½ κούπα του νες καφέ ζάχαρη)
·
2 καψούλια βανιλίνης
·
4 αυγά
·
220 ml σπορέλαιο (3/4 κούπας του νες καφέ σπορέλαιο)
·
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- (4 κουτ.σούπας κακάο+3κουτ. ζάχαρη+1κουταλιά σούπας
γάλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
·
΄Έχουμε
ανάψει τον φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς.
·
Σε
μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την βανιλίνη
·
Λιώνουμε
καλά τις μπανάνες με πιρούνι ή στο multi
·
Σε
ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το λάδι και τα ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός
για 3 λεπτά, μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά να ενωθούν καλά με την ζάχαρη και
το λάδι.
·
Ρίχνουμε
στο μείγμα τις πολτοποιημένες μπανάνες να ενωθούν καλά με το μείγμα.
·
Προσθέτουμε
το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
· Σε
ένα μπολ έχουμε ενώσει καλά τα υλικά (κακάο+ζάχαρη+γάλα) και προσθέτουμε 5
κουταλιές της σούπας από το μείγμα του κέικ. Τα ενώνουμε απαλά.
·
Έχουμε
βουτυρώσει και αλευρώσει την φόρμα του κέικ.
·
Βάζουμε
το μισό από το άσπρο μείγμα πρώτα στο
κέικ.
·
Προσθέτουμε
το μισό από το μείγμα του κακάο
·
Προσθέτουμε
πάλι το άσπρο και το υπόλοιπό κακάο .
·
Χαράσσουμε
με ένα μαχαίρι την επιφάνεια να φύγει ο αέρας κατά το ψήσιμο.
·
Ψήνουμε
το κέικ στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα.
·
Αφήνουμε
το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
http://marietasyarnland.blogspot.com