Υλικά που θα χρειαστούμε

·           
1 farin up αλεύρι

·           
½ κ.γ. αλάτι

·           
4 ώριμες μπανάνες

·           
330 γρ. ζάχαρη  (1 ½ κούπα του νες καφέ ζάχαρη)

·           
2 καψούλια βανιλίνης

·           
4 αυγά

·           
220 ml σπορέλαιο (3/4 κούπας του νες καφέ σπορέλαιο)

·           
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
 

  • (4 κουτ.σούπας κακάο+3κουτ. ζάχαρη+1κουταλιά σούπας
    γάλα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

·        
΄Έχουμε
ανάψει τον φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς.

·        
Σε
μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την βανιλίνη

·        
Λιώνουμε
καλά τις μπανάνες με πιρούνι  ή στο
multi

·        
Σε
ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το λάδι και τα ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός
για 3 λεπτά, μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά να ενωθούν καλά με την ζάχαρη και
το λάδι.

·        
Ρίχνουμε
στο μείγμα τις πολτοποιημένες μπανάνες να ενωθούν καλά με το μείγμα.

·        
Προσθέτουμε
το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

·   Σε
ένα μπολ έχουμε ενώσει καλά τα υλικά (κακάο+ζάχαρη+γάλα) και προσθέτουμε 5
κουταλιές της σούπας από το μείγμα του κέικ. Τα ενώνουμε απαλά.

·        
Έχουμε
βουτυρώσει και αλευρώσει την φόρμα του κέικ.

·        
Βάζουμε
το μισό από το  άσπρο μείγμα πρώτα στο
κέικ.

·        
Προσθέτουμε
το μισό από το μείγμα του κακάο

·        
Προσθέτουμε
πάλι το άσπρο και το υπόλοιπό κακάο .

·        
Χαράσσουμε
με ένα μαχαίρι την επιφάνεια να φύγει ο αέρας κατά το ψήσιμο.

·        
Ψήνουμε
το κέικ στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα.

·        
Αφήνουμε
το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

http://marietasyarnland.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε και αυτά..